L.A. Cetto Petite Sirah Baja Califonia

Land: Mexico
Region: Baja California, Mexico
Druer: Petite Sirah,
Alkohol: 14 %
Volume: 75 cl.

Mindste net salg 6 flasker, gerne assorteret.

78,00 kr. inkl. moms
MÆNGDEPRIS - Jo mere du køber, jo mere sparer du
Mængde 6+
Pris 74,00 kr.

 

Meget behagelig mexicansk rødvin baseret på 100% Petite Sirah drue fra Baja California. Denne vin har en fadlagring på 6 måneder og har mange aromaer af røde frugter som brombær og hindbær. Faste tanniner, der er meget fint integreret i denne vins frugtige karakter.

Du finder flere oplysninger om vingården La Cetto nedenfor.

Historie af mexicanske vine

Vindyrkningens historie i Mexico går tilbage til kolonitiden, da spanske missionærer plantede de første vinstokke til fremstilling af massevin. I det 16. århundrede blev vinstokke introduceret til det nordlige Mexico af spanske opdagelsesrejsende, herunder Hernán Cortés.

I det 19. århundrede begyndte den mexicanske vinindustri at udvikle sig, hovedsageligt i de nordlige regioner i landet, såsom Baja California og Sonora. I 1857 blev den første kommercielle vingård i Mexico etableret i Baja California.

I første halvdel af det 20. århundrede blev den mexicanske vinindustri påvirket af flere udfordringer, herunder tørke og den mexicanske revolution. Men i 80'erne og 90'erne begyndte industrien at blomstre igen, hovedsageligt takket være investeringer i moderne teknologi og udvikling af nye druesorter, der passer til mexicanske klimatiske forhold.

I dag producerer Mexico vin i flere regioner over hele landet, herunder Baja CaliforniaSonoraCoahuilaQuerétaro og Guanajuato. Mexicanske vine har opnået international anerkendelse i de senere år for deres unikke smagsprofiler og høje kvalitet.

 

Ifølge de seneste data har Mexico omkring 35.000 hektar vinmarker. Dette er relativt lille sammenlignet med andre vinproducerende lande, men den mexicanske vinindustri vokser støt og har oplevet betydelig vækst i de senere år.

 

 

Vinregioner Mexicanske vine

Baja Californien